motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Ny lön!

Kategori: Allmänt

Beskrev ju innan att jag inte var supernöjd med min löneökning på 3.5% då jag kände att jag låg lågt redan innan löneförökningen. 

Döm av min förvåning idag då min chef frågade om jag hade 5 minuter och sen berättade att de hade lyckats söka ur en annan pott och hade fått det beviljatt så jag fick ytteliggare några % (tror det var 6%) min lön gick iaf upp från 35190 kr till nu 37500 kr!

Det är ju en höjning på 2310 kr! Det blir åtminstone 1500 kr efter skatt!

Och de ska gälla från Maj, inte helt säkert att jag får det redan denna lönen, men annars blir det retroaktivt tydligen :)

Nu gäller det att fundera på hur mycket mer jag ska spara? 1000 kr eller 1500 kr?

Har ni någonsin fått en oväntad löneökning?


Elcykelbidrag utbetalt

Kategori: Allmänt

Den som följer min blogg kanske kommer ihåg att jag köpte inte en, utan två elcyklar i höstas (den första blev stulen inom en månad..)

Nu har iallafall bidraget kommit från naturvådsverket beviljats och betalats ut. Och jag har givetvis satt in det på Avanza föra att köpa fonder så fort det dyker upp där!

3500 kr blev det :) (eller 3498,75 kr om man ska vara exakt)

Oroade mig lite att jag inte skulle få det då jag hade lite strul med kvitton, så det känns väldigt bra det här

Vad tycker ni om elcykelbidraget?

Extra inbetalning till sparandet - 10500 kr!

Kategori: Allmänt

Som de flesta av er som läser bloggen (om det finns några?) säkert redan vet så sparar jag varje månad nu 10500 kr.

Däremot så är det inte så all min lön går åt vid budgeteringen varje månad, utan ibland blir det pengar "över". Det har nu varit fallet ett par månader vilket gör att det har byggts upp mer och mer pengar som sitter och gör ingenting på mitt sparkonto. Därför har jag nu kunnat göra en extra inbetatalning på 10500 kr till Avanza.
 
Kul med extra sparande! :)