motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Statusuppdatering för Juli 2017 - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt

Såhär ser det ut nu den 1 augusti.
 
Tillgångar:
+ Fonder (Minus belåning) - 504 061 kr
+ Emergency Fund 60 069 kr
+ Vanligt konto - 29 064 kr spritt på två konton
 
Skulder:
- CSN - 155 369 kr

Totalt:
+ ca 437 825 kr

Föränding sen föregående månad:  - ca 4799 kr

Tråkigt med nergång, på Avanza ser det ännu mer rött ut med ca -18 000. Blir ju lite mindre här då jag fått lite mer på mina vanliga konton och minskat min skuld lite och gjort en insättning till Avanza. Men minus knappt 5000 kr är ju inget roligt.

Hur har juligått för er? Tror ni på fortsatt nedgång? Är det någon som ens läser min blogg?

Statusuppdatering för Juli 2017 - Budget

Kategori: Allmänt

Här kommer min statusuppdatering för juli.

Monthly Bills
Gemensamt konto blev lite högre än vanligt då vi gjorde lite lägenhetsinköp på ikea. Standard är dock numera 6000 och inte 5000 kr.

Återkommande Utgifter
Här är ett tandbesök på 505 kr (har inte tandförsäkringen då jag hamnade i en grupp som fick betala mer för den (högre risk pga att jag har haft tandställning)

Annars var jag på semester en vecka i italien med lite kompisar vilket landade på 2900 kr (tror jag betalde flygresan i juni)

Everyday Expenses
Väldigt billig läsk denna månaden, tror jag drack lite mindre, något hamnade på det gemensama kontot och så hade jag massa pant.

Uteätande var ganska standard på ca 600kr. Övrig underhållning blev relativt dyrt på drygt 500 kr, var dels två biobesök och lite shuffleboard. Övrigt var lite massage, bankkostnader och 88kr jag inte vet vad de har använts till.

Sparmål
Inget konstigt här, dock inget sparande till elcykeln. Funderar på att ta mina snabbostad pengar till den istället för att spara :)