motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Statusuppdatering för Januari - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt

Tillgångar:
+ Fonder - 236 613 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 34 136 kr spritt på två konton


Skulder:
- CSN - 145 733 kr

Totalt:
+ ca 135 016 kr

Föränding sen föregående månad:
+ ca 5244 kr

Trots att Januari var en för mig ganska dyr månad så blev det värdeökning! :) Det beror på två grejer, dels har jag fyllt år och fick ca 2000 kr, vilket ju såklart hjälper och dels på en ganska rejälv uppgång på börsen. 

I januari sköt jag in 27800 kr till mina fonder och hade en värdeökning på 6960 kr

PS. Har ni några tips på vad jag ska skriva om så kommentera gärna!

Statusuppdatering för Januari - Budget

Kategori: Allmänt

Gud vad fort januari har gått!
 
Här kommer budgetgenomgången
 
 

Under "Monthly Bills" har inget spännande alls hänt ser ut som den gör varje månad, med en enligt mig lite dyr telefonräkning.

Under "Återkommande utgifter" kan man se en stor post på 1567 kr som är första halvan av denna terminens studiemedel. Jag köper alltid kursens bok i alla mina kurser, även om jag inte alltid använder dem. Känns bättre att ha liksom, sen läser jag 150% just nu vilket också är en anledning att det blev lite dyrare.
 
Under "Everyday Expenses"  så kan man direkt se en av de mest spännande sakerna, jag har köpt mat för över 1000kr! Första gången jag gör det sen i Augusti då jag började använda YNAB. Vet inte riktigt vad det beror på faktiskt. Har dock endel matlådor som jag gjort och inte ätit upp än som ligger i frysen, så alla pengarna som spenderats på mat i januari har inte "använts" ännu.
 
Lyckades i praktiken hålla läsken innom budgeten vilket jag är glad över :) Sämre gick det dock med uteätandet :( 185 kr över budget! Måste bli bättre på att hålla budgeten här, det är oftast på fyllan jag gör de här inköpen, med lite sämre impulskontroll :P
 
Festandet blev relativt dyrt det också, pga en tur till helsingborg igår där det ju inte är studentpriser ;) dock så hölls budgeten fortfarande
 
Det inhandlades lite prylar på nätet, framförallt lite koffeintabletter och ngn annan grej som skulle vara bra för tänkandet :P
 
Övrigt blev också ett gigantiskt misslyckande på 603 kr
 
Totalt hade jag utgifter på 8983 kr i Januari månad