motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Statusuppdatering för Juni 2016 - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Sparande, Tjäna pengar

Såhär ligger landet den 6:e juli

Tillgångar:
+ Fonder - 336 343kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 36 479 kr spritt på två konton
 
Skulder:
- CSN - 247 636 kr


Totalt:
+ ca 135 186 kr

Föränding sen föregående månad:

+ ca 14 806kr

Ganska rejält plus för juni jämfört med maj alltså. Fonderna har dock gått ner en dryg tusenlapp, trots att jag satt in 2500 kr där.

Anledningen att jag gått på vinst ändå beror på att jag fått skatteåterbäringen på typ 7500 kr, 18 900 kr för ett stipendie jag fått, ca 1500 kr för reklamen jag gjorde och jag har lyckats plocka tillbaka knappt 1700 som Snabbostad.se var skyldig mig.

Snabbostad gjorde också sin bästa månad hitils i Juni, vilket är trevligt, det handlar dock fortfarande om väldigt väldigt små summor. Snabbostad är fortfarande skyldig mig privat lite mer pengar som jag förhoppningsvis kan få ut relativt snart, så jag är +-0 på hela grejen.

Hur gick juni för er?

Statusuppdatering för Juni 2016 - Budget

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Sparande

Budgetgenomgång för Juni


Monthly Bills:
Åter igen ingen hyra för juli vilket är skönt för ekonomin

Återkommande utgifter:

Det största här är bussresor för 682 kr, det beror framförallt på att jag köpt sommarkortet så jag får åka hur jag vill i skåne mellan 15 juni och 15 augusti för 650 kr

Annars har jag köpt nya skor för 300 kr (2 par converse från kina), lite frimärken och annat under hushållsutgifter och brädspel för 396 kr

Everyday Expenses:
Gått över på läsk som vanligt.. måste ändra min tänkta budget eller se om mitt läskdrickande ordentligt..

Uteätandet är också långt över, har blivit mycket uteätande med de andra som exjobbar vilket har lett till att det blivit dyrt. Är ju mycket trevligare att äta med kompisar, så att stanna kvar och äta något medhavt på kontoret är inget alternativ.

Festande kostade väldigt mycket, det beror främst på att jag gjorde en rejäl uppgraddering av spritskåpet under juni månad, och det kan det har varit värt!

Övrigt är också väldigt stor, det beror främst på att jag vaccinerat mig och varit och kollat på ett födelsemärke, något som totalt kostade 520 kr, övriga 250 kr är från saker som bankkostnad, spegat till teknologmössan, en blocket annons och bara sånt jag missat.

Sparmål:
Inget särskilt spännande här, lyckats pytsa in 2500 kr som vanligt, också byggt på min buffert lite.

Betalt för sponsrat inlägg

Kategori: Allmänt, Tjäna pengar

Hej!
 
De som följer bloggen kanske såg att jag för ett litet tag sen skrev ett sponsrat inlägg, för det fick jag 200 dollar som nu precis kommit in till mitt Paypal konto och ska föras över till mitt vanliga konto.
 
ca 1600 kr för runt en - två timmars arbete, det är inte så dåligt!
 
Har någon av er testat på reklam nån gång? Vad tycker ni? Vad tycker ni om att jag skulle skriva ett sponsrat inlägg då och då?