motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

300 000 kr

Kategori: Allmänt

Woho!
 
En liten milstolpe har uppnåts! Jag har just nu mer än 300 000 kr på mitt Avanzakonto :)
 
Som man kan se på bilden har jag nu 301 415 kr på avanza :) Man kan också se att månaden insättning precis har kommit in men att inga köp har skett ännu.
 
Hoppas allt är bra med er och att ni får en trevlig Valborg nu snart! :D

3x Sommarjobb

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Tjäna pengar

Så, då har jag tillslut skaffat sommarjobb. Sökte ett tag som en jäkel och det slutade med att jag stod med tre stycken erbjudanden (Där jag råkade tacka ja till två..) 
 
Dels på ett företag där jag jobbat tidigare sommrar, dels på företaget jag har fått extrajobb och så ett tredje företag som jag också sökte.
 
Det blev det tredje företaget tillslut, det verkade vara mest spännande och mest likt det jag skulle vilja göra efter jag studerat färdigt.
 
125 kr i timmen ska lönen tydligen vara och jag ska jobba 6-8 veckor om jag förstått det rätt.
 
Det borde ge ungefär 6*5*8*125*1,125 = 33 750 kr före skatt. Inte så illa ändån! :D
 
Hur ska ni läsare göra i sommar? Jobbar ni? Semester? Andra planer?

Har bytt till Länsförsäkringar Global Index

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Investerande

Japp!
 
Blir en liten liten ändring i min portfölj. Istället för att spara i Danske Invest Global Index så blir det istället Länsförsäkringar Global Index som blir min nya globala fond där jag sparar under året innan jag för över det till mina ETF:er som jag disskuterar innan. (Vill någon läsa mer om min investeringstrategi så finns den att läsa i ett utörligt inlägg från juli/augusti nån gång) 
 
Anledningen till bytet är ganska enkelt, de följer samma index men Länsförsäkringar har en fondavgift på 0,2% och Danske Invest 0,44%
 
Däremot verkar det inte vara helt helt säkert att avgiften verkligen är 0,2% hos länsförsäkringar och inte 0,5% ni kan läsa lite mer om det här i en tråd på flashback.
 
Vad för globalfonder har ni?