motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Statusuppdatering för September - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt, Investerande, Sparande

Tillgångar:
+ Fonder - 275 936 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 33 365 kr spritt på två konton


Skulder:
- CSN - 189 634 kr

Totalt:
+ ca 129 668

 Föränding sen föregående månad:
- ca 7 826 kr

Denna månad har mina fonder minskat med 5,79 % eller ca 16 500 kr.

Har också fått 2 CSN utbetalningar vilket ökat min skuld ganska markant.

Att fallet bara blev knappt 8000 kr ändå beror på att jag i september fick min sista sommarjobbslön vilket hjälper att minska förlusten.

Hur har September gått för er? Tror ni börsen vänder snart? Vill ni att börsen ska vända?

Mindre budgetändringar

Kategori: Allmänt

Hej Bloggen!
 
Tänkte bara nämna två mindre budgetändringar jag har gjort.
 
Det är dels posten för busskort som jag ökat till 570 kr då jag nu pendlar till malmö för ett extrajobb och det är vad ett månadskort kostar.
 
Sen är det också uteätande som jag ökat till 550 kr. Detta är då jag har varit dålig på att ha matlåda när jag jobbat extra och lite sett att få äta "resturangmat" som en belöning vilket jag tycker känns helt okej.
 
En annan observation är att jag är väldigt dålig på att följa min budget, kan se att jag inte har någon budget att köpa mer läsk, men ändå när jag är i affären så köper jag det. Eller så kollar jag inte ens på min budget innan jag gör ett inköp. Måste försöka jobba på det. Däremot är jag duktig på att föra in det mesta jag handlar i budgeten, vilket ju hjälper när man vill veta var man spenderar sina pengar