motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Statusuppdatering för April 2016 - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Sparande

Såhär ser det ut kvällen den 2 maj
 
Tillgångar:
+ Fonder - 328 569 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 16 781 kr spritt på två konton
+ Projektkonto - 5723 kr
(Projektkontot är egentligen inte mina pengar, utan min enskilda firmas, däremot så har jag betalat ca 3750 kr i reklam till google (vår huvudsakliga utgift) så de räknar jag med, dvs räknar 3750 kr från projektkonto)


Skulder:
- CSN - 243 825 kr

Totalt:
+ ca 115 275 kr

 

Föränding sen föregående månad:
+ ca 7003 kr

Trevligt att gå + igen, beror framförallt på att börsen gick upp lite iaf, sen också att jag fick min sista sommarjobbslön från förra sommaren (den de hade missat) 

En annan, egentligen mycket roligare grej, är att Snabbostad faktiskt gick med vinst i April, det var första månaden den gjorde det, och det var en liten vinst. Men ändå!


Hur gick april för er någon mer än jag som vände den nedåtgående trenden från mars?

Statusuppdatering för April 2016 - Budget

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende

Fortsätter på trenden att vara dålig på att föra in grejer i min budget.. Men här kommer iaf hur det gick i April (Med lite fuskande för saker jag missat)
 
 
 
Monthly Bills:
Hade fast mobilräkning halva månaden och mitt gamla abb andra halvan, därför det inte blev 199 kr denna månaden heller.
 
Återkommande utgifter:
Har köpt endel presenter till både flickvännen och mamma i april så det kostade ju lite. Även åkt endel buss, bl.a till malmö endel vilket desvärre kostar..
 
Everyday Expenses:
Det är här jag har missat lite, mat kan mycket väl ligga på säkert 100-200 kr mer eller mindre, även läsk har jag antagligen missat.
 
Ätit ute mer än jag borde, men hänger med de jag exjobbar med när de käkar ute ibland, något annat hade varit väldigt tråkigt, så det får vara så helt enkelt.
 
Festandet blev väldigt dyrt i april, det beror dels på Valborg, dels på att jag köpt hem alkohol för 500 typ och sen en alldeles för blöt utekväll en gång tidigt i april.. Men skoj var det!
 
Har också gått på spex med min tjej vilket var skoj, vi såg Ghengis Khan. Det kan jag rekommendera!

Övrigt är bl.a två blocket annonser för att sälja min gamla mobil (något som jag inte lyckats med än) och bara rest som jag inte vet vart jag har missat.
 
Sparmål:
Här är det lite högre än de standard 2500 kr, det är för att jag var tvungen att betala avkastningskatt på 202 kr.
 
 
Sammanlagt kan man nog säga att april var både en dyr månad och en månad där jag var dålig på att föra min budget, blir smisk på fingrarna det här.. att det ska vara så svårt att ta några sekunder och föra in sina inköp i mobilen...