motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Mindre ändring i spar-och-investeringsmanifestet!

Kategori: Allmänt

Hej Bloggen!
 
Ni som följer mig vet ju att jag kör en strikt aktieindexfond körning.
Det blir det en liten ändring på nu!
 
Har bestämt mig för att köra 10% av de pengar som ska läggas på aktiefonder på mina egna förhoppningsbolag.
 
Det handlar mest om att jag vill kunna satsa pengar på saker som jag verkligen tror på.
 
Eller snarare kanske vem jag verkligen tror på.
 
Är helt såld på Elon Musk (Han som startade Paypal, Tesla, SpaceX och är med även i Solar City)
 
Tror verkligen på vad han vill göra och tror att det kommer gå väldigt väldigt bra för honom då han är ohyggligt skarp. Kommer därför investera 10% av mina aktieindexfondpengar i hans bolag.
 
Då de är amerikanska bolag dvs har högt courtage så kommer jag fortsätta månadsparandet i mina fonder och göra de här inköpen en gång vid varje nytt år.

Statusuppdatering för Maj - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt

Tillgångar:
+ Fonder - 297 474 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 14 696 kr spritt på två konton


Skulder:
- CSN - 174 812 kr

Totalt:
+ ca 147 358 kr

 

Föränding sen föregående månad:
+ ca 5802 kr

Gått plus knappt 6000 kr i Maj, beror dels på att börsen har gått upp lite igen, mina fonder har gått upp lite drygt 4000 kr och så har jag satt in 3800 kr för en total fondökning på ca 8000 kr.

Sen fick jag också in första extrajobbslönen på ca 3000 kr och så fick jag lite mindre studiemedel som man alltid får i Maj, så min studieskuld ökade inte lika mycket som den brukar göra.

Dessa tre faktorer gjorde att Maj blev en månad då min networth faktiskt ökade :)

Hur har det gått för er i Maj? Någon som köpt extra mycket i dipen vi hade? Någon som sålde?

Statusuppdatering för Maj- Budget

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Sparande

Tjuvstartar och går igenom min budget nu natten till den 1:e Juni (Fast klockan är ju efter tolv ;))

 
Monthly Bills:
Har ingen hyra budgeterad för Maj månad, det beror på att jag betalar hyran en månad i förskott och har nio månaders hyra, dvs ingen hyra i Juni, Juli eller Augusti.
 
Återkommande utgifter:
 
Här är en stor utgift mina bussresor. De består av två delar. Dels behövde jag fylla på mitt vanlgia busskort med 200 kr, sen köpte jag också sommarkortet som gör att jag får åka obegränsat nu i sommar vilket är perfekt då jag ska jobba i Malmö :D
 
Everyday Expenses:
 
Här låg mat lite billigare än de brukar men läsk drog över lite, inte så konstigt då det är tentaperiod och läsk fungerar som belöningsystem.
 
Sen kommer en av de stora utgifterna denna månaden, uteätandet. Det har totalt skenat iväg, dels pga tentaplugg och ingen ork att laga mat/storkok etc. Men också mycket plugg tillsammans med polare och sen beställt mat till skolan för att göra mer plugg. Känns väl värt lite större utgifter på denna posten då och då för att hjälpa studierna :)
 
Sedan är det onlineköp som blivit en annan stor post denna månaden vilket är för att jag har köpt ett nytt headset för ca 500 kr pga att mitt gamla gick sönder, har också köpt en bok för ca 150 kr