motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Snabbostad.se - En tjänst för att hitta förstahandskontrakt i Stockholm

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag kan ju berätta om det projektet som jag och två kompisar håller på och bygger, det kanske kan hjälpa någon :)

Vi bygger Snabbostad.se
 
 
Snabbostad.se är en tjänst för att hjälpa folk att hitta ett förstahandskontrakt i Stockholm.
 
Alla vet ju att bostadsmarknaden i Stockholm är svår, nästan omöjlig, där man behöver många års kötid för att få en lägenhet.
 
Vad många däremot inte vet är att ett flertal hyresvärdar, idag tror jag det är ca 20 stycken, släpper ut en del av sina lägenheter som "först till kvarn". Detta innebär att den första som anmäler sig och uppfyller kraven (Tillräcklig inkomst etc) får lägenheten! Detta utan att ha någon kötid alls, utan att bara vara först!
 
Våra kunder får alltså en möjlighet att få ett förstahandskontrakt i Stockholm utan att behöva stå i någon kö alls, det enda de behöver göra är att vara snabba med mobilen när ett mejl/sms dimper ner.
 
Detta fungerar genom att vi var 30 sekund kollar av alla hyresvärdar i Stockholm efter nya "först till kvarn" förstahandskontrakt. Och om någon ny lägenhet har hittats så kollar vi vilka kunder som vill ha en lägenhet av den typen (hyra, storlek, antal rum och liknande) och sen meddelar vi omedelbart dessa kunder som då har ett väldigt stort försprång jämfört med andra lägenhetsökande som inte använder tjänsten.

Vi har redan idag fått några kunder som lyckats få sig en lägenhet vilket är väldigt roligt :)

Har ni någon feedback på vår tjänst? Har ni använt en liknande tjänst själv? Skulle ni kunna tänka er använda den? Varför? Varför inte? Något som är oklart?
 
BILD på startsidan:
 
 

Statusuppdatering för Februari 2016 - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende

Nu kommer detta ju ett par dagar sent, så jag har ju redan använt ett par hundralappar i februari, bland annat lagat cykeln för 600 kr. Samtidigt har ju börsen gått upp lite så det kanske kvittar. Oavsett, detta är inte exakt hur det stod till 1 mars 00.01.
 

Tillgångar:
+ Fonder - 323 358 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 18 590 kr spritt på två konton
+ Projektkonto - 2181 kr 
(Jag och två kompisar håller på och bygger en tjänst, detta är pengar vi har fått in där, de är inte alla mina, men jag har finaniserat våra utgifter och projektkontot täcker inte upp de än, så i praktiken är de mina)


Skulder:
- CSN - 229 423 kr

Totalt:
+ ca 124 706 kr

Föränding sen föregående månad:
+ ca 6 393 kr

Trevligt med en positiv månad!
Beror nog främst på en ökning på 2,3% vilket tillsammans med min lön täckte upp så att jag trots mina levnadskosntader som främst bekostas av mina lån gick lite uppåt! 

Hur gick februari för er?

Statusuppdatering för Februari 2016 - Budget

Kategori: Allmänt, Sparande

Dags för februaris budgetgenomgång.
Jag har varit väldigt dålig under februari att faktiskt föra in alla mina köp, tror det är för att jag lite låtsas som att de inte finns då.. Vilket har gjort att jag igår var tvungen att sitta och gissa och lägga in lite pengar på olika ställen för att få siffrorna att stämma.
 
 
Monthly Bills:
Inget som är värt att prata om här
 
Återkommande utgifter:
Har köpt vad som förhoppningsvis är sista boken någonsin för skolan för 98 kr
Har även fyllt på busskortet för 200 kr och klippt mig för 310 kr
 
Men den stora utgiften här är "Egna projekt" som har kostat mig 1384 kr.
Det är i 2 omgångar och den ena täcker dock Mars, så utgiften är "egentligen" bara ca 800 kr i Februari. Och sen har projektet också dragit in lite pengar. Men man ska väl ändå se det som en kostnad och de pengarna de drar in som inkomster.
 
Everyday Expenses:
Rätt låg matkostnad på 850 kr, är troligen för att jag har missat att bokföra något matköp även läsken har gått ganska bra på 221 kr, kan dock också vara pga min lite sämre bokföring.
 
Uteätandet har varit katastrofalt och jag vet inte ens varför. Tror mina tankar på 250 kr i månaden dock är väldigt svåra att uppnå, borde omvärdera vad jag tycker det är värt att kunna köpa t.ex lunch på exjobbet.
 
Sen har vi Övrigt på 550 kr, där är 300 kr ett scoutläger och 40 kr avgiften för min bank och resterande 210 kr är kostnader som jag inte har koll på.
 
Sparmål:
Här är det dock roligare! :)
Lyckades sätta in 8107 kr i februari vilket jag är väldigt nöjd med! :D
 
Dock så har jag spenderat för mycket pengar, är nästan 9000 kr som jag har använt/budgeterat för annat vilket gör att om jag inte hade haft lite pengar från tidigare saker och extrajobb så hade det bara blivit 1000 kr instatt på sparandet.
 
Hur gick era utgifter i februari?