motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Sponsrad Video

Kategori: Allmänt

Hej Alla!
 
Vill bara vara supertydlig med att klargöra att det här är ett sponsrat inlägg. Däremot innebär det inte att jag kommer ljuga eller säga något jag inte tycker.
 
Det första jag tänker när jag ser den här videon är att jag tycker den är snygg och professionell. Det tycker jag nästan alltid om Telias reklamfilmer, känns som att de försöker visa sig proffsiga, lite Apple stuk över det hela. Sen efter att ha tittat på den flera gånger märker jag att jag gillar musiken också.
 
Om vi istället ska diskutera innehåller så känns det väldigt relevant för mig då jag ju pluggar till just Civilingenjör i Datateknik. Och molntjänster och internet blir viktigare och viktigare hela tiden. Johan Lanner från Forefront Consulting som pratar i videon påpekar just det viktiga med att kunna "komma åt allting, överallt, närsomhelst från vad som helst" och det är ju precis det det handlar om. Idag behöver vi Internet och våra tjänster hela tiden de får helt enkelt inte gå ner.
 
Kikar man lite på Telias molntjänster så verkar deras utbud vara bra med bland annat Office 365, Spotify for business och onedrive for business. Men också uppstickare som t.ex Billogram som jag själv funderat på att använda kring fakturering.
 
Personligen så tror jag att internet via Telia och deras molntjänster kan vara ett mycket bra alternativ för företagare, speciellt om man vill ha den trygghet som man får genom en stor aktör.
 
Sen så tycker att videon är bra överlag snygg och proffsig, de hade gärna fått nämna lite mer om exakt vilka molntjänster Telia har, men det är en petitess då det bara är en google sökning bort.
 
Vad tycker ni om den här filmen?
Sponsrat inlägg

Statusuppdatering för Mars 2016 - Tillgångar och skulder

Kategori: Allmänt

Är återigen ett par dagar sen, såhär är alltså hur det ser ut kvällen den 5 april.
 

Tillgångar:
+ Fonder - 319 211 kr
+ Emergency Fund 10 000 kr
+ Vanligt konto - 12 124 kr spritt på två konton
+ Projektkonto - 3541 kr 
(Projektkontot är egentligen inte mina pengar, utan min enskilda firmas, men de täcker i praktiken upp mina kostnader som jag har haft på den så räknar de som mina)


Skulder:
- CSN - 236 634 kr

Totalt:
+ ca 108 242 kr

 

Föränding sen föregående månad:
- ca 16 464 kr

AJ AJ AJ!
Inga roliga siffror att se.
Beror ju dels på att min studieskuld ökat med lite drygt 7000 kr, sen har mobil+tågresa till stockholm kostat lite mer än 5000 kr och resterande 4000 kr är fråm börsutvecklingen


Hur gick mars för er?

Statusuppdatering för Mars 2016 - Budget

Kategori: Allmänt, Sparande

Här kommer budgetgenomgången för Mars, har återigen varit lite dålig på att föra in grejer i budgeten så var tvungen att gissa på ca 800 kr
 

Monthly Bills:
Sista månaden utan fastpris på mobilräkningen tror jag!

Återkommande utgifter:
Har köpt present till både min pappa och min bror i mars vilket landade på 444 kr totalt.
 
Jag har även bussresor för 1356 kr! Detta är dock lite missvisande då 864 kr är för en tågresa till en intervju i Stockholm som jag kommer bli ersatt för. Har dock inte fått tillbaka de pengarna än så tänker att det är bättre att köra efter någon form av kontantprincip än att låtsas som att jag har de pengarna just nu
Har även 628 kr i hushållsutgifter där 600 kr är att jag var tvungen att byta växeln på min cykel..
 
Sen har mitt egna projekt kostat 736 kr i reklamkostnader. Detta är också lite missvisande då jag även fått in pengar från projektet vilket skulle täcka upp den här kostnaden. Men väljer att inte redovisa de då jag inte orkar räkna ut exakt hur mycket det är efter moms etc.
 
Har också tömt Skolböcker kategorin på de 1147 kr som låg i den då jag nu verkligen inte borde behöva köpa fler skolböcker!
 
Sen har vi det stora, det som verkligen bräcker budgeten och som inte är så bra av den anledningen, jag har köpt mobil och mobilskal för totalt 4664 kr
 
Everyday Expenses:

Matkostnaden hamnade på ca 900 kr vilket känns rätt normalt, gick över på läskostnaden med ca 20 kr och landade på 219 kr
 
Blev ca 300 kr för mycket uteätande i mars också, vilket inte är superbra.
Käkat ute endel med flickvännen och sen endel fyllekäk, brädspelskvällar med kebabtallrikar och lite annat. Vill inte äta ute själv (vilket jag i praktiken inte gör) Men vill inte heller säga nej till sociala grejer på kvällar/luncher där det käkas ute så då blir det lite dyrare.
 
Övrigt blev också tung på över 500 kr här var det dock mycket föreningar som kostade över 300 kr och sen lite annat krams.

Sparmål
Lyckades spara 2500 kr precis som vanligt i mars inga konstigheter alls.

Den sista, och den tråkigaste grejen, var att jag var tvungen att ta 2000 kr ur min buffert för att kunna betala min mobil (Observera att detta inte är min Emergency Fund vilken är på 10 000 kr, utan bara lite buffert som jag vill ha så att vissa månader ska kunna vara lite dyrare än andra)