motenmiljon.blogg.se

Mitt mål var att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blev 30, det målet nåddes vid 27 års ålder. Mitt nya mål är 4 miljoner. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Sålt fonder, skaffat Kapitalförsäkring, fixat för det nya året

Kategori: Allmänt, Investerande, Sparande

Nyligen har jag gjort lite fix med mina investeringar. Jag har skaffat en kapitalförsäkring där jag ska ha mina Amerikanska ETF:er så man kan få mer tillbaka på skatten (Ni kan läsa mer om det i ett inlägg här)
 
Sen har jag sålt av alla mina nuvarande fonder (Avanza Zero, Spiltan Investmentbolag och Danske Invest Global Index)
 
Av de pengarna ska jag lägga 10% i en obligationsfond, resten ska fördelas 49/51 Sverige/USA där det i USA blir ett par olika ETF:er enligt "Ultimate Buy and Hold 4 slices" läs om den här, Den Svenska biten blir ca 20/80 Spiltan Investmentbolag och Avanza Zero.
 
Mitt månadsparande kommer nu bli 10% spiltan 39 % Avanza Zero och 51% Danske Invest Global Index (tidigare 10/40/50)
 
Mer specifikt om hur jag tänkte och hur jag har lagt upp mitt sparande och investerande kan ni läsa i mitt investeringsmanifest som finns här
 
En sista liten sur sak är att alla mina fonder lyckades säljas precis när börsen rasat 2,5% vilket den sen gick upp igen någon dag senare. Det är tur att jag iaf inte försöker time:a börsen, för det hade inte gått något bra :P