motenmiljon.blogg.se

Mitt mål var att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blev 30, det målet nåddes vid 27 års ålder. Mitt nya mål är 4 miljoner. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Köpt lägenhet och pausat månadssparandet

Kategori: Allmänt

Som Rubriken!

Jag och min sambo har köpt lägenhet, eller nästan i alla fall, vi har fått reda på att vi har fått en lägenhet som vi har önskat i ett nybygge. Så nu är nästa steg förhandsavtal och sen är det ett ganska bra tag innan det är inflytt.
 
Min del av lägenheten kommer att kosta 283 000 kr, sen tänker jag att det behövs lite mer pengar vid flytt, och har därför tänkt spara 310 00 kr.
 
Mina tankar är att pausa mitt månadssparande och helt enkelt spara ihop de här pengarna nu innan det blir dags för inflytt.
 
Ett annat alternativ hade varit att sälja av fonder för de här pengarna nu och ett tredje hade varit att först när pengarna behövs betalas sälja fonder men det känns otryggt eftersom man inte vet hur börsen går då och det hade varit jobbigt att behöva sälja på botten för att köpa en lägenhet.

Hur skulle ni ha gjort i det här fallet?
Hur mycket mer än insatsen behövde ni vid er senaste flytt?