motenmiljon.blogg.se

Välkommen till min blogg. Mitt mål är att gå från att vara student till att vara miljonär innan jag blir 30. Dit ska jag nå genom både sparande och investerande. Välkommen med på min resa!

Har bytt till Länsförsäkringar Global Index

Kategori: Allmänt, Ekonomiskt oberoende, Investerande

Japp!
 
Blir en liten liten ändring i min portfölj. Istället för att spara i Danske Invest Global Index så blir det istället Länsförsäkringar Global Index som blir min nya globala fond där jag sparar under året innan jag för över det till mina ETF:er som jag disskuterar innan. (Vill någon läsa mer om min investeringstrategi så finns den att läsa i ett utörligt inlägg från juli/augusti nån gång) 
 
Anledningen till bytet är ganska enkelt, de följer samma index men Länsförsäkringar har en fondavgift på 0,2% och Danske Invest 0,44%
 
Däremot verkar det inte vara helt helt säkert att avgiften verkligen är 0,2% hos länsförsäkringar och inte 0,5% ni kan läsa lite mer om det här i en tråd på flashback.
 
Vad för globalfonder har ni?

KOMMENTARER:

 • Rik vardag säger:
  2015-04-22 | 23:15:55
  Bloggadress: http://rikvardag.se

  Jag kör också Länsförsäkringars globalfond just eftersom de hävdar att de bara har 0.2% i avgift. Men fick du någon klarhet i om det verkligen är 0.2% som de säger?

  Svar: Nä, men jag har gjort en markering i kalendern om att jag ska kolla upp det om ett år^^
  motenmiljon.blogg.se

Kommentera inlägget här: